Labouchere strategie

De Labouchere strategie is één van de systemen voor Blackjack om je winsten te optimaliseren. Het is een oud systeem, uitgedacht in Frankrijk, en je kan het bij meerdere kansspellen gebruiken. Met de Labouchere pas je elke ronde je inzetten aan op je geluk bij het blackjack spel. Door dat te doen, kan je toewerken naar een einddoel. Maar je kan ook, als je minder geluk hebt, een groot deel van je verlies goedmaken. Wil je dit complexe en wiskundige systeem een keer proberen? Lees dan dit artikel. We geven je een heldere handleiding hoe je de Labouchere bij een online casino kunt inzetten.

Waar komt de Labouchere strategie vandaan

Zo’n 2 eeuwen geleden waren kansspellen in Frankrijk heel populair. Roulette en Blackjack werden toen een enorme hype. In elke dorpsherberg en in elk chateau werd het spel tot diep in de nacht gespeeld. Wat er op dat moment ook heel populair was, waren de nieuwe wetenschappen, zoals wiskunde. Slimme koppen en amateurwiskundigen (die ook wel van een spelletje hielden) dachten toen spelsystemen uit. Ze berekenden de inzetten die je moest doen om optimale kansen bij de spellen te krijgen. Een aantal van de bekende strategieën die we nu nog steeds gebruiken, zoals de Labouchere, Fibonacci en Martingale zijn uit die tijd afkomstig. Als je met een strategie speelt, speel je dus met de kracht van de wetenschap.

Hoe gebruik je de Labouchere bij Blackjack

Inzetreeks bepalen

Van te voren, voordat je gaat spelen, stel je een reeks van inzetten op. Het handigste is om een reeks met een oneven aantal getallen te kiezen. En het middelste getal in de reeks moet ongeveer de helft van een voor jou gebruikelijke inzet zijn.

Inzetten bij de Labouchere

gok systeem

Je hebt nu een getallenreeks opgesteld. Bijvoorbeeld: 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 – 9. Dit zijn getallen die je (in euro’s natuurlijk) gaat gebruiken om in te zetten. Je inzet is altijd een combinatie van het eerste getal en het laatste getal van de reeks. In dit geval is dat 3 + 9 = 12 euro. Die €12 zet je in op blackjack. Speel verder gewoon zoals je gewend bent: de Labouchere zeg niets over je spelgedrag binnen een enkele ronde. Bij blackjack heb je bijna een 50% winstkans. De kans dat je wint of verliest is dus bijna even groot.

Je inzet aanpassen

Er zijn nu twee mogelijkheden.

  • Als je wint, dan schrap je de inzetten die je zojuist hebt gedaan uit je reeks. Die reeks wordt dan: 4 – 5 – 6 – 7 – 8. Je volgende inzet wordt dan 4 + 8 = €12, net als de vorige beurt. Je speelt door zolang je wint, met de twee opgetelde inzetten.
  • Als je verliest dan schrap je deze inzetten niet uit de reeks. En je voegt de inzet die je verloren hebt aan de reeks toe. Je reeks wordt dan 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 – 9 – 12. En je volgende inzet wordt 3 + 12 = €15. Met deze forse inzet kan je je verlies voor een deel goed maken. Als je hierna weer wint, dan kan je deze hoge inzet uit de reeks schappen, waardoor je risico de volgende beurt vermindert wordt. Komen er echter meer hoge inzetten in de reeks bij, dan stijgt uiteraard de gemiddelde hoogte van je inzet.

Wat zijn de voordelen en nadelen van de strategie

Deze strategie geeft je een slimme techniek in handen om langzamerhand naar winst toe te werken en je verliezen te beperken. Er zitten zowel voordelen als nadelen aan de Labouchere.

Voordelen

  • Je hebt een einddoel. Zoals je ziet, schrap je als je wint telkens getallen uit je reeks. Als je reeks bijna helemaal op is, kan je het middelste getal in tweevoud inzetten. In onze reeks zou dat weer €12 geweest zijn. Hierna heb je een flink bedrag aanwinst verzameld. Doordat je reeks afgelopen is, heb je de kans om deze winst veilig te stellen. En eventueel weer met een nieuwe reeks beginnen.
  • Je verlies wordt deels goedgemaakt. Door het telkens optellen van verloren inzetten bij je reeks, stijgt de waarde van je inzetten als je verliest. Hoger inzetten betekenen hogere winsten, en als je nu weer gaat winnen verdien je je verliezen voor en deel terug.

Nadelen

  • Je verdient je verliezen met vertraging terug. De Labouchere is een vrij veilige en subtiele strategie. Door de verhoogde inzetten kan je een deel van je verlies goedmaken. Maar dat gaat niet zo snel als bij andere systemen. Bij de Martingale bijvoorbeeld verdubbel je je telkens je inzet bij verlies. Daardoor heeft deze strategie binnen een rondje je verlies alweer goed gemaakt.
  • Als je blijft verliezen krijg je een lange reeks inzetten. Als je echt pech hebt in het spel, dan krijg je een steeds langer reeks inzetten, die bovendien steeds hoger worden. Als je pech blijft hebben, dan zit je uiteindelijk met een flink verlies. En met inzetten die zo hoog zijn dat ze om comfortabel zijn om te doen. Soms is het dan beter om de hele strategie te schrappen en je wonden te likken. En de volgende dag opnieuw te beginnen.
€250 + 100 FS