Blackjack strategie harde hand

blackjack-strategie-harde-hand

Bij online blackjack spelen kan je verschillende strategieën gebruiken. Zowel binnen een potje, als over de loop van meerdere potjes blackjack. Bij dit spel kan je ook twee verschillende soorten handen hebben. Het verschil tussen die twee handen is, of je een aas in de hand hebt of niet. Een aas is één van de beste en meest veelzijdige kaarten.

  • Een hand met een aas erin noemen we een zachte hand. Daarbij zijn je kansen op winst erg goed. Je kunt er bijvoorbeeld de beroemde Blackjack-handcombinatie (een aas en een tien) mee krijgen.
  • Maar ook met de tegenovergestelde een hand zonder aas, kan je voor jezelf gunstige kansen creëren. Zo’n hand noemen we een harde hand.

In dit artikel beschrijven we de beste blackjack strategie harde hand die je kunt uitvoeren. Lees de tekst en wordt beter in het spel.

Wat is een harde hand en wat doet het voor je kansen

Een harde hand is een verzameling kaarten waar geen aas in voorkomt. Dat betekent dat de waarde van deze hand maar op één manier opgevat kan worden. Een hand met een aas kan je namelijk op meerdere manieren opvatten. Dat komt omdat de aas zowel de waarde 1 als de waarde 11 kan hebben. Dit feit geef je een strategisch voordeel als je een zachte hand hebt. Met een harde hand heb je maar één waarde om mee te werken. Je hebt dus minder flexibiliteit, wat je winstkansen natuurlijk niet ten goede komt. Maar niet in paniek raken: ook met een harde hand is het uitstekend mogelijk om te winnen.

Wat is de basis blackjack strategie harde hand

Als je een harde hand hebt, gebruik dan de basis strategie voor blackjack. Namelijk: speel door totdat je minimaal 18 punten hebt verzameld. Op deze strategie zijn verschillende aanvullingen, die onder andere van jouw hand en de eerste kaart van de dealer afhangen. Een paar extra handvaten om mee te spelen lees je hier.

Kijk naar de open kaart van de dealer

Blackjack dealer

Eén van de twee kaarten die je dealer aan zichzelf geeft ligt open. Dat geldt voor de meeste varianten van blackjack. Deze kaart geeft belangrijke informatie over de kansen van de dealer. Als de dealer een 9, 10 of aas heeft, dan zou hij een goede hand kunnen hebben. In dat geval is het verstandig om een hogere waarde te proberen halen dan 19. Als je bijvoorbeeld 16 of 17 punten hebt, kan het verstandig zijn om een extra kaart te kopen. Als de dealer een lage open kaart heeft namelijk 3 tot en met 8,  dan is zijn hand vermoedelijk niet al te best. Dan kan je genoegen nemen met een lagere totaalwaarde van je eigen kaarten.

Je hoeft geen perfecte 21 te halen

Je kunt ook tevreden zijn met een handwaarde van 18, 19 of 20. Zeker als de dealer een lage open kaart heeft, is een kans dat deze score je aan een winst helpt groot. Besef dat je een groot risico hebt om je dood te kopen. Eén van de fijnste kenmerken van een aas ism dat die je in staat stelt om te vermijden dat je je dood koopt. Twijfel je of je nog een kaart moet kopen? Met een aas kan je de gok nemen. Als je een te hoge kaart koopt, dan telt de waarde van de aas automatisch voor één. Bij een harde hand heb je deze luxe niet. Je zult dus vaak de neiging om een extra kaarten kopen moeten bedwingen.

Omgaan met een moeilijke handwaarde

Een kaartwaarde van 16, 17 of 18 is niet optimaal. Het zou heel goed kunnen dat de dealer een hogere kaartwaarde haalt dan jij. Aan de andere kant is het ook riskant om nog een extra kaart te kopen. Het risico dat je jezelf dood koopt is hier groot. Dit is een ongunstig scenario, en hoe je gaat spelen hangt af van die open kaart van de dealer.

Vergeet de verzekering

blackjack-verzekering

Met een harde hand, zonder aas dus, kan je geen blackjack halen. De beste winnende combinatie is voor jou afgesloten. Als je dan ook nog ziet dat de dealer als eerste kaart een aas heeft, dan kan je in paniek raken. Als hij blackjack heeft, wint hij sowieso van je hand. De verleiding kan dan groot wezen om een verzekering te kopen. Voor de helft van je eerste inleg kan je je dan beschermen. Als de dealer inderdaad een blackjack heeft, speel je netto gezien  quitte. Wetenschappers hebben de verzekering doorgerekend. Ze hebben de kosten ervan, en de kans op een blackjack van de dealer, naast elkaar gelegd. Het blijkt dat het eigenlijk nooit verstandig is om een verzekering te kopen. De kans op een blackjack van de dealer is relatief klein, en de kosten/uitkeringsratio van de verzekering is te laag. Neem dus een risico, en laat de verzekering-knop voor wat hij is.

€250 + 100 FS